Strandrit in Noordwijk: wapperende manen

Een strandrit is een ervaring voor iedere ruiter. Heerlijk om op een paard met wapperende manen langs de branding te rijden. Bij Manege Bakker zijn strandritten het hele jaar door mogelijk; in alle seizoenen. Via het bos en duingebied kun je met het paard naar het Noordwijkse strand. Dit is zowel Privé als met een groep mogelijk.

Met een paard op het strand van Noordwijk

Iedere dag is er bij Manege Bakker gelegenheid om te genieten van natuurgebied ‘Boswachterij Noordwijk’, dat zo’n vijfhonderd meter vanaf de manege begint, en het Noordwijkse strand dat daarachter ligt. Onder begeleiding kun je gedurende één of twee uur een heerlijke buitenrit maken.

Tijdens de verschillende seizoenen lijkt elke buitenrit telkens weer een nieuwe ervaring. Het is geweldig om de invloeden van de zee op het strand door het jaar heen te paard te ondervinden. De ruiters van Manege Bakker zijn het hele jaar rond welkom op het Noordwijkse strand, op elk tijdstip van de dag. Kom genieten van deze unieke ervaring!

Wie mee wil met deze strandritten moet beschikken over ruim voldoende rijervaring. Dit betekent dat ruiters minimaal vijf jaar rijervaring hebben en goed kunnen stappen, draven en galopperen in een groep.

Ook eens paardrijden op het strand?

Afhankelijk van de conditie van het strand kunnen deelnemers aan de strandritten draven en galopperen over het strand.

Door de verschillende weersinvloeden die het strand beïnvloeden, denk bijvoorbeeld aan eb en vloed, beoordelen de begeleiders van een buitenrit altijd de conditie van het strand voordat de groep kan draven en of galopperen. Zodra het mogelijk is doen wij altijd een arbeidsgalop over het strand.

Wij organiseren nooit een rengalop over het strand. Dit voor zowel de veiligheid van de paarden als van de ruiters. Van deze ‘vluchtgang’ kunnen paarden namelijk gestrest raken of zichzelf ‘voorbijlopen’

 

Wat kost een strandrit?

Een buitenrit van één uur kost 30,00 euro. Voor twee uur betaalt u 60,00 euro.

 

Meer weten over strandritten?

Voor meer informatie over onze strandritten kun je ons bellen op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur en in de weekeinden van 9.00 tot 16.00 uur op tel. 0252-372628. Je kunt ook even langskomen in onze gezellige kantine.


Ook leuk om te doen

Buitenritten

Een ruiter met passie voor de natuur kun je geen groter plezier doen, dan met het maken van een mooie buitenrit.
Alles over buitenritten

Nachtritten

Zo’n vier keer per jaar organiseren wij van Manege Bakker nachtritten. Een gezellige en spannende ervaring!
Alles over nachtritten

Dagtocht

Manege Bakker organiseert ongeveer eens in de twee maanden een dagtocht. Deze tocht brengt deelnemers naar de natuur van de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen.
alles over dagtochten