Ruiterpaspoort

Manege Bakker is lid van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra). Een FNRS ruitersportcentrum staat garant voor kwaliteit, veiligheid en een breed aanbod van uitstekende ruiteropleidingen.

Na het volgen van lessen ontvangen ruiters bij Manege Bakker het FNRS ruiterpaspoort. Dat is een officieel en persoonsgebonden document voor alle ruiters die rijden bij een FNRS Ruitersportcentrum. Het ruiterpaspoort geeft toegang tot alle FNRS Ruiteropleidingen, is landelijk erkend en staat garant voor een opleiding van hoog niveau.

Via het ruiterpaspoort wordt de ruiter automatisch lid van de KNHS, de overkoepelende sportbond. In het ruiterpaspoort kun je veel dingen registreren, zoals gereden wedstrijden en buitenritten, maar ook wanneer je eerste paardrijles plaatsvond.

Ruiters krijgen op vertoon van hun ruiterpaspoort kortingen op ruiterkampen en andere evenementen. Bovendien mogen ze deelnemen aan KNHS-wedstrijden. Daarnaast is er een ongevallenverzekering gekoppeld aan het ruiterpaspoort. Ook ontvang je door je lidmaatschap de nationale sportpas en het hippisch magazine Paard & Leven.

 

Wat zijn de voordelen van het ruiterpaspoort?

 • Je hebt de garantie dat je veilig leert paardrijden. Door de maatschappelijke organisaties Stichting Consument en Veiligheid en Stichting Veilige Paardensport (SVP) worden de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen gesteld aan de accommodatie, de paarden en pony’s en de instructeurs. De SVP hanteert hiervoor een onafhankelijk Veiligheidscertificaat voor hippische bedrijven in Nederland. Alle FNRS-Ruitersportcentra zijn in het bezit van dit certificaat.
 • Met het ruiterpaspoort heb je toegang tot de landelijk erkende FNRS-ruiteropleidingen, die speciaal zijn ontwikkeld om ruiters plezierig én verantwoord te leren paardrijden. Op elk niveau worden regelmatig proevendagen georganiseerd, waarmee bij goed resultaat promotiepunten zijn te verdienen. Alle ontwikkelingen in je ruiterloopbaan en de behaalde resultaten op de proevendagen worden officieel vastgelegd in het Ruiterpaspoort.
 • Iedere ruiterpaspoorthouder wordt via de FNRS lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Middels dit lidmaatschap ontvangt de ruiter de nationale sportpas en het hippisch magazine Paard & Leven.
 • Aan het ruiterpaspoort is een extra ongevallenverzekering gekoppeld.

 

Ruiterpaspoort aanvragen

 • Voor nieuwe ruiters: in de kantine liggen aanvraagformulieren voor het ruiterpaspoort klaar.
 • Voeg een pasfoto toe (naam en geboortedatum noteren op achterzijde pasfoto)
 • Laat het aanvraagformulier ondertekenen bij de manege
 • Stuur het formulier met pasfoto naar de FNRS, De Beek 125, Postbus 3040, 3850 CA, Ermelo
 • De FNRS stuurt u binnen drie weken het ruiterpaspoort en de factuur
 • Gekoppelde verzekeringen zijn van toepassing vanaf de datum van ondertekening
 • Het ruiterpaspoort is geldig vanaf de aanvraagdatum

 

Zie voor meer informatie www.ruiterpaspoort.nl


Misschien ook interessant?

Les voor kinderen

Voor kinderen van 7 tot en met 15 jaar verzorgt Manege Bakker zes dagen per week lessen.
Alles over les voor kinderen

Les voor volwassenen

Niemand is te oud om te leren paardrijden. Bij Manege Bakker is het voor alle leeftijden mogelijk om lessen te volgen.
Alles over les voor volwassenen

Kosten paardrijles

Paardrijden is een heerlijke bezigheid die je lichamelijk en mentaal in conditie houdt.
Alles over de kosten