Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Ruiters

Door het online boeken van een buitenrit/strandrit/nachtrit of dagtocht ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Manege Bakker

Voldoende rijervaring

Wie mee wil met deze ritten moet beschikken over voldoende rijervaring. Zodat iedereen in de groep het zelfde niveau heeft.

Dit betekent dat ruiters minimaal vijf jaar rijervaring hebben. Stappen, draven en galopperen in een groep moet geen enkel probleem zijn.

Behalve de buitenrit van 1 uur gaan deze ritten ook over strand, waar de paarden alle kanten op kunnen. Het is dus belangrijk dat je het paard goed onder controle kunt houd.

De voorrijder/begeleider heeft hier het laatste woord in. Als er geconstateerd wordt dat de rijervaring niet voldoende is, is het niet mogelijk het geld terug te krijgen. Dit omdat u al gebruik heeft gemaakt van onze diensten.

Twijfel je hier over, bel dan even voor verdere informatie en eventuele opties.

Reservering
Je online reservering is pas definitief na je iDeal betaling! Wil je zeker zijn van je plek rond je reservering dan helemaal af.

Kun je toch niet.
Dat kan gebeuren. Tot 7 dagen voor de buitenrit kan een buitenrit kosteloos geannuleerd worden. Kom je helemaal niet opdagen dan is het niet mogelijk om je geld terug te krijgen.

Mocht de rit gaat niet door gaan
Mocht een rit door een ons geannuleerd worden dan zal er gekeken worden of de rit op een andere datum en/of tijd te plannen is..

Mochten we er niet uitkomen dan vindt er restitutie van het betaalde bedrag plaats.

Je komt niet opdagen
Het gereserveerde paard staat braaf op je te wachten. Maar kom je als ruiter niet opdagen voor de buitenrit dan is het niet mogelijk het betaalde bedrag terug te ontvangen.

Gewicht
Om de paardenruggen te beschermen is er een maximaal aan gewicht dat de paarden en pony’s mogen tillen. Bij paarden hanteren wij 100 kg en bij pony’s en andere kleinere rassen 80 kg. Deze maatregelen zijn nodig om het welzijn van de paarden te kunnen waarborgen.

De voorrijder/begeleiding heeft hier het laatste woord in. Wanneer deze vindt dat het gewicht voor een paard te zwaar is mag hij/zij weigeren. Je zult dan uiteraard je geld terug ontvangen.

Aansprakelijkheid

De voorrijder/ begeleider is niet verantwoordelijk voor schade die is ontstaan door de klant ten gevolge van het niet in acht nemen van de veiligheidsvoorschriften, dan wel het niet in acht nemen van aanwijzingen en/ of instructies van de voorrijder/ begeleiding.
Daarnaast ben je als ruiter zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid tijdens de rit. Denk hierbij aan het dragen van een cap, de juiste kleding en het weten van de verkeersregels.

Risico-acceptatie

Het blijven paarden. Tijdens een buitenrit kan er altijd wat gebeuren waardoor het paard een onverwachtse beweging maakt. Misschien zelfs een eigendom van een ander beschadigd. U bent op de hoogte van en accepteert het risico dat inherent is aan het berijden van het omgaan met paarden in de ruimste zin van het woord.

U die deelneemt aan de buitenritten/ strandritten/ nachtritten/ dagtochten en of ander georganiseerde activiteiten of onder begeleiding of zelfstandig een paard van Manege Bakker berijdt, begeleidt, africht, op- en afzadelt of verzorgt of op het terrein en/ of in de stallen van Manege Bakker verblijft, een en ander in de ruimste zin van het woord, verklaart dat hij/zij uitdrukkelijk op de hoogte is van het onvoorstelbare gedrag van paarden.

Hoe gaan wij om met jouw gegevens?

Wij respecteren je privacy en zullen uw gegevens dan ook niet delen met derden. Wanneer u een buitenrit boekt ontvangt de aanbieder van de buitenrit uw gegevens om uw eventueel te contacteren over de buitenrit.

Wij zullen uw gegevens opnemen in onze database zodat uw nieuwsbrieven en aanbiedingen kunt ontvangen. Van deze dienstverlening kan je je altijd afmelden.

 

Met het accepteren van deze algemene voorwaarden geef je aan, je bewust te zijn dat buitenrijden met paarden risico met zich mee kan brengen.