paard en hertjes

Wat te doen in de Bollenstreek

In de directe omgeving van Manege Bakker zijn veel mooie dingen te ondernemen. Beleef de prachtige Bollenstreek: Geniet van de schitterende bloemenvelden, de unieke kust en duinen en het rustgevende plassengebied.

 

Noordwijk

Noordwijk, is dè ‘Bloemenbadplaats’ van Europa. Het is een moderne kustplaats met een rijke historie, en tevens het bruisende hart van de Bollenstreek met een fantastisch dertien kilometer lang zandstrand.

Noordwijk is een uitstekend decor voor ontspannen uitstapjes, zakelijke bijeenkomsten en heerlijke vakanties.

bron: www.noordwijk.info

 

Keukenhof

Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld, is gevestigd in Lisse, op slechts een paar kilometer van Manege Bakker.

Keukenhof ontvangt jaarlijks een miljoen bezoekers uit meer dan honderd landen. In het park, dat 32 hectare groot is, worden zeven miljoen bloembollen getoond en zijn vele bloemenshows te zien. Het doel van Keukenhof is om bezoekers te laten zien hoe mooi bloemen zijn en ze te inspireren om zelf bloemen en bloembollen te gebruiken.

bron: www.keukenhof.nl

 

Wandelen en fietsen

De Bollenstreek kan heerlijk ontdekt worden via het Wandel- en fietsnetwerk Bollenstreek. Dit is een netwerk van bestaande en recent ontwikkelde wandel- en fietsroutes in de Bollenstreek. Fiets of loop over paden langs kleurige bollenvelden en groene weilanden om de veelzijdige streek nog te leren kennen.

Het Wandel- en fietsnetwerk Bollenstreek werkt met een knooppuntsysteem. Op diverse startpunten en langs de routes staan panelen met de routekaarten, knooppunten en informatie over de omgeving. Onderweg wijzen wandelpaaltjes of fietsborden met deze knooppunten je de weg van knooppunt naar knooppunt.

 

ATB-route

Fietsen met een ATB (All Terrain Bike) doe je niet op asfalt maar vooral op zand, gras of modder. Je fietst in een onregelmatig gebied, voortdurend heuveltje op en heuveltje af. Liefst in een mooi natuurgebied. En laat Noordwijk dat nou net in ruime mate hebben. Voor de sportieve recreant is een geweldige ATB-route aangelegd. Deze route loopt op nog geen kilometer van Manege Bakker.

De hoogteverschillen in deze ATB-route zijn niet groot maar het pad is af en toe wel wat steil. De route is niet al te zwaar maar technisch wel moeilijk.