Onze paarden

Shetlandpony

De shetlandpony of shetlander is een klein, maar krachtig ponyras. Ze komen van oorsprong van de shetlandeilanden in het uiterste noorden van Schotland. De Shetlandpony behoort tot de kleinste pony's ter wereld. De Falabella is een kleiner paardenras alleen wordt deze niet tot de pony's gerekend.

Fjord

De Fjord of het Fjordenpaard is een van de drie inheemse paardenrassen van Noorwegen. Het is een van de oudste en zuiverste rassen ter wereld. Ze zijn herkenbaar aan hun wildkleur (vaak Isabel) met aalstreep. Deze aalstreep loopt van kruin tot en met staart.

Haflinger

De haflinger is een paardenras die zijn oorsprong vindt in Zuid-Tirol uit het dorpje Hafling. Dit ras staat bekend om zijn soberheid. Dit betekend dat het ras geen hoge eisen stelt aan zijn voeding om op gewicht te kunnen blijven.

Het Friese paard

De Fries is het oudste inlandse raspaard van Nederland. Al in de 13de eeuw was de fries bekend en het paard vertoont tot op de dag van vandaag nog steeds overeenkomsten met zijn verre voorouders. Het is een paard met veel "behang" en een fiere houding.

Schwarzwalder Fuchs

De Schwarzwalder Fuchs is een Duits koudbloedras. Het ras komt uit het zwarte woud in Zuid-Duitsland. Het werd vooral ingezet voor werk in de landbouw. Het is een klein, robuust paard dat geschikt is om te over leven in de hooglanden tijdens de strenge winters.

Het KWPN-paard

He Koninklijk Warmbloed Paard Nederland is het paard dat door het gelijknamige stamboek wordt goedgekeurd en ingeschreven. Het KWPN-paard is geen oud paardenras, maar een modern type warmbloedpaard dat speciaal wordt gefokt om te kunnen presteren in de top van de hedendaagse sport.

Quarter Horse

De quarter horse is een van de oudste en populairste paardenrassen uit Amerika. He ras heeft een ronde achterhand met sterke spronggewrichten die goed onder het lichaam staan. Ze kunnen zich snel bewegen, zijn makkelijk wendbaar en bezitten een goed gevoel voor evenwicht.