Paardrijlessen voor Volwassenen

Niemand is te oud om te leren paardrijden. Bij Manege Bakker is het voor alle leeftijden mogelijk om van maandag tot en met vrijdag lessen te volgen, zowel privé als in een groep. Er zijn verschillende lessen, en er wordt lesgegeven in de binnenbak. De ruiters rijden daarbij op één van onze paarden of pony's. Natuurlijk kan de ruiter ook zijn eigen paard meenemen.

Veel volwassenen die willen gaan paardrijden, starten met een privéles. De instructeur kan aan de hand van deze les goed inschatten in welke groepsles de ruiter het beste kan instromen. Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere privélessen te volgen. Zodra er wat meer rij-ervaring is opgedaan, en de ruiter met vertrouwen in het zadel zit, kan de volgende stap gemaakt worden.

In de groepslessen voor volwassenen is veel aandacht voor dressuur, maar ook voor springen. Natuurlijk gaan we ook met de groep regelmatig naar buiten om te genieten van de prachtige natuurgebieden om ons heen. Bos, duinen en strand worden te paard verkend.

Wat kost paardrijles voor volwassenen?

Manege Bakker biedt losse lessen voor volwassen aan voor 28,00 euro per uur, of een kwartaal abonnement van 262,00 euro. Privélessen zijn 36,00 euro per half uur. In de tijd van het lesuur zit ook het opstappen, afstappen en uitstappen van de paarden.

 

Wees de eerste keer dat je les hebt, ruim op tijd aanwezig. Het is fijn om een half uur voor de les al op de manege te zijn. Als je je even meldt in de kantine, dan kijken we of de lesovereenkomst al goed is ingevuld. Ook kun je daar contant of met pin voor je rijlessen betalen. Daarna lopen we naar de stal, en worden de paarden en pony’s ingedeeld door de instructeur.

Verzorgen van het paard

De beginnende ruiters worden de eerste keren natuurlijk geholpen met het verzorgen, poetsen, en op- en afzadelen van hun paard of pony. Om het rijklaar maken van een paard zelf echt goed te leren, organiseert Manege Bakker een aantal keer per jaar een opzadelcursus, zodat alle ruiters daarna zelfstandig aan de slag kunnen.


Misschien ook interessant?

Les voor kinderen

Voor kinderen van 7 tot en met 15 jaar verzorgt Manege Bakker zes dagen per week lessen.
Alles over les voor kinderen

Kosten paardrijles

Paardrijden is een heerlijke bezigheid die je lichamelijk en mentaal in conditie houdt.
Alles over de kosten